Bel ons vandaag: 0475 60 14 40|info@amsconsulting.be
 • Het einde van schoenendozen! Het einde van schoenendozen!

  Het einde van schoenendozen!

Het einde van schoenendozen!

Al uw facturen op het allerlaatste moment bijéénbrengen en ze zo snel mogelijk bij uw boekhouder afzetten om nog op tijd te zijn is een bijkomende stress die Allegro-gebruikers niet meer hoeven te verduren! Iedereen heeft ooit de paniekaanval meegemaakt op de 15de van de maand ‘s avonds of, erger, de 16de ochtends vroeg, toen we al onze paperassen naar onze boekhouder of zijn boekhoudfirma brachten in de hoop dat hij nog genoeg tijd had om ze te coderen en dus boetes te vermijden. Voor sommigen behoort dit nu tot het verleden en opnieuw dankzij de cloud. Vandaag integreert Allegro de mogelijkheid om alle boekhouddocumenten te scannen zodat ze in realtime ter beschikking staan van alle gebruikers via de cloud. Geen beperkingen in aantal, de documenten worden geüpload en zijn dan toegankelijk voor alle gebruikers om in realtime gevalideerd, verbonden en geklasseerd te worden. Allegro en de cloud zorgen voor alles, de functie is geïntegreerd en automatisch! Voor de boekhoudfirma betekent dit duidelijk minder onregelmatigheden in de productie, maar ook een veel beter overzicht van alle boekhouddocumenten en een optimale verdeling van informatie voor alle partijen. Voor de klant laat dit ook de mogelijkheid toe om codering en validering uit elkaar te halen, eventueel op intern vlak, door de stroom aan informatie in het oog te houden. Een tijdswinst, planning en gemoedsrust die goed van pas komen in deze tijden!
 • Allegro is altijd een voorloper geweest… Allegro is altijd een voorloper geweest…

  Allegro is altijd een voorloper geweest…

Allegro is altijd een voorloper geweest…

Allegro is altijd een voorloper geweest qua technologische keuzes. Deze strategie vergt meer werk op het vlak van ontwikkelingen, maar biedt vervolgens ongeëvenaarde prestaties. Een kleine terugblik is genoeg om te beseffen in welke mate de technologische keuzes die eerst door POPSY en dan door ALLEGRO genomen werden altijd succesvolle anticipaties zijn geweest. Meer dan tien jaar geleden was de ontwikkeling van POPSY Windows in C++ een grote uitdaging. Veel moeilijker te ontwikkelen, maar de software bleek bij gebruik al snel veel betere prestaties te leveren. We vergeten snel dat het initiatief om Saas-oplossingen (software as a service) te ontwikkelen, die vandaag in de wolken werken, ook meer dan tien jaar geleden bij ons genomen werd. Nog lang voor dat er van cloud computing sprake was. Maar toen het risico genomen moest worden, aarzelde Allegro niet en haalt er nu alle voordelen uit. U hoeft slechts naar de concurrentie te kijken: hoe ze pas sinds enkele maanden dergelijke oplossingen trachten te ontwikkelen door een kleine (en dure) client op de computer toe te voegen! Dan beseft u pas wat voor een voorsprong we hebben. Nu we zo goed op dreef zijn, mogen we niet stoppen. Daarom is Allegro sinds een kleine vier jaar bezig met de ontwikkeling van haar oplossing met native web tools. .Net en Java. Tools die 100% compatibel zijn met HTML5 en met alle webbrowsers werken, zowel op Mac als pc, tablets en zelfs smartphones aan de hand van een simpele login en wachtwoord. Allegro zal altijd een flinke voorsprong hebben. Zullen we over vijf jaar afspreken om de resultaten te bekijken?
 • In de lucht pitchen In de lucht pitchen

  In de lucht pitchen

In de lucht pitchen

Starters kunnen op vluchten van Turkish Airlines zichzelf in een video voorstellen en potentiële investeerders proberen te overtuigen. In de lucht pitchen Een paar minuten voor een aantal zakenmannen om zich voor te stellen en een idee uit te leggen: dat is het principe van een pitch. Het doel? Zin geven in een start-up te investeren. Turkish Airlines ging van het principe uit dat er in Business Class vooral... zakenmannen zitten en daarom innoveert de luchtvaartmaatschappij door video's van pitchen af te spelen. Dit initiatief, « Invest on Board », werkt op internationaal niveau volgens Turkish Airlines, die naar 96 landen vliegt. Een video mag maximaal 2 minuten duren.
Door |december 23rd, 2013|Starters|0 Reacties
 • Te veel zko’s weten niks van de cloud af… Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

  Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

Te veel zko's weten niks van de cloud af... Cloud computing is nog geen reflex voor alle zko's. Nochtans beantwoordt het de behoeften van degene die het wel gebruiken. Te veel zko's weten niks van de cloud af Twee zko's op drie (66%) weten niet wat cloud computing is, blijkt uit de barometer OpinionWay. Maar als cloud computing gedefinieerd wordt, is 16% van de onwetende zko's ineens wel geïnteresseerd. En van degene die het al gebruiken, denkt de meerderheid (66%) dat het "nuttig is om gegevens overal en altijd te kunnen raadplegen" en 63% denkt dat cloud computing "een gerichte toegang tot software biedt die we anders niet zouden kunnen aanschaffen".
 • In de schoentjes van Allegro In de schoentjes van Allegro

  In de schoentjes van Allegro

In de schoentjes van Allegro

Een beetje vroeger dan de rest kreeg Allegro reeds uitstekend nieuws van Sinterklaas: na een jaar op de markt vertegenwoordigen onze nieuwe producten reeds 10% van de totale omzet van Allegro en Popsy! Een mooi cadeautje. 2013 eindigt met een zeer positieve balans voor onze twee merken. Naast een kleine groei van het aantal klanten voor Popsy, hebben we een succesvolle versie van de bank-link weten te ontwikkelen, maar ook een splinternieuwe module "Natuurlijke Personen" waarin de 2014-regeling inzake BTW wordt geïntegreerd. Dit alles om uw leven te vereenvoudigen. Allegro heeft zich daarnaast sterk uitgebreid. Zowel qua accountants als eindklanten. Onder andere dankzij onze applicatie die het mogelijk maakt boekhouddocumenten één voor één te scannen en ze rechtstreeks op te sturen - voor de codering - naar accounting. Het is dus gedaan met mappen en andere dozen, die we nipt op tijd bij onze boekhouder brachten, voor de btw-aangifte! Nu kan de boekhouder zijn planning eindelijk rustig beheren. Dankzij Allegro worden stockbeheer, contracten en facturatie ook kinderspel! Dit kondigt allemaal een veelbelovend 2014 aan. We hopen dat het nieuwe jaar ook voor u even uitstekend en succesvol mag zijn.
 • Wat zoekt u in de cloud? Wat zoekt u in de cloud?

  Wat zoekt u in de cloud?

Wat zoekt u in de cloud?

Ondernemingen die op zoek zijn naar een cloudoplossing willen er niet per se wat opslaan... De start-up CloudScreener heeft tussen juni en september 2013 op haar website 9.576 vergelijkingen van cloudoplossingen bestudeerd van gebruikers in Frankrijk, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de V.S. en Canada. Hieruit heeft ze vier conclusies getrokken over de behoeften van ondernemingen op het vlak van cloud computing: > Contract. In 65% van de gevallen zijn de ondernemingen die een cloudoplossing zoeken niet in een langdurig contract geïnteresseerd. Slechts 25% denkt een contract van minstens een jaar af te sluiten. En van de ondernemingen die zich niet willen verbinden, zijn er een aantal bereid van mening te veranderen indien ze hun toekomstige behoeften kunnen voorzien en "van een zeer interessante korting zouden genieten". > Resources. 60% van de ondernemingen die een cloudoplossing zoekt, kan zich tevredenstellen met een zogezegd "medium package instance" (waar de RAM, het CPU en de opslag op voorhand bepaald worden). Ten opzichte van 11% die een "groot package instance" en 29% die een "klein package instance" of "extragroot package instance" nodig zou hebben (hoge CPU en RAM...). > Opslag. In 50% van de gevallen houden de ondernemingen die een cloudoplossing zoeken geen rekening met het "opslag"-criterium om een keuze te maken: ze willen hun gegevens kunnen delen. > Besturingssysteem. 75% van de ondernemingen op zoek naar een cloudoplossing gebruikt Linux, 25% gebruikt Windows.
 • Goede motorijders maken goede leaders Goede motorijders maken goede leaders

  Goede motorijders maken goede leaders

Goede motorijders maken goede leaders

Regelmatig met de moto rijden zorgt voor de ontwikkeling van interessante competenties en de geestesgesteldheid om een onderneming naar de top te brengen. Dwain Deville, ondernemer, auteur, coach en... motorrijder die regelmatig met zijn tweewieler op stap gaat, legt uit hoe met een moto rijden een succesvol business kan betekenen. > We maken ons klaar. Om doelstellingen te bereiken in een business (net als op de moto) zonder al te veel risico's te nemen, moeten we op alle mogelijkheden voorbereid zijn: ongunstige economische context (slecht weer), marktfluctuaties (gaten in de weg), concurrentie (andere motorrijders)... > We nemen verstandige risico's. We moeten altijd ons hoofd koel houden om in evenwicht te blijven, wat ons niet weerhoudt het gaspedaal in te trappen als de omstandigheden het toelaten. > We passen ons aan. Regelmatig met de moto rijden ontwikkelt de nodige competenties voor een ondernemer: zelfstandigheid, wilskracht, gevoel voor risico... Bovendien komen er tijdens bijeenkomsten motorrijders van alle sociale omgevingen en we zeggen eerlijk wat we denken, wat niet het geval is tijdens vergaderingen van de Kamer van Koophandel volgens Dwain Deville. > Onze passie is onze drijfveer. Nog steeds volgens Deville gaat geluk voor een ondernemer gepaard met voortreffelijkheid. En geluk wordt bereikt door passie te kanaliseren en deze in topprestaties om te zetten op de winderige wegen van de markt. > We gaan terug tot de essentie. Een motortocht laat ons niet enkel toe aan iets anders te denken, maar al de sensaties (snelheid, beelden, geluiden, geuren...) stimuleren ook de hersenen.
 • Klein risico op werkloosheid voor financiële professionals Klein risico op werkloosheid voor financiële professionals

  Klein risico op werkloosheid voor financiële professionals

Klein risico op werkloosheid voor financiële professionals

Financiële managers kennen op dit ogenblik een bijna volledige werkgelegenheid. In België zijn sommige posities zelfs moeilijk te vullen.  In de top tien van de meest gevraagde financiële profielen in ondernemingen voor het jaar 2013 staan financieel directeurs, consolideurs en interne auditeurs op de eerste drie plaatsen volgens een onderzoek van het rekruteringsbedrijf Robert Walters in Frankrijk. Juridische en fiscale profielen worden ook gezocht. "Steeds meer ondernemingen beheren voortaan de 'corporate' activiteiten en externe groeiprojecten binnenshuis," duidt Robert Walters aan. Daarom zoeken ze bijvoorbeeld deskundigen in bedrijfsrecht (en beursrecht voor degenen die genoteerd worden). De "compliance officer", doorgaans een jurist die zich gespecialiseerd heeft in business wiens missies onder andere de evaluatie van financiële et juridische risico's omvatten, alsook het naleven van ethische codes controleren, heeft een zeer mooie toekomst voor zich. In België blijkt uit een recente studie van Robert Half dat "compliance" ook deel uitmaakt van profielen die CFO's van plan zijn te rekruteren (tenminste de 25% onder hen die het serieus overwegen om nieuwe medewerkers aan te nemen). Ze wensen ook onder andere controleurs en financiële analisten te rekruteren, maar ook specialisten in Tax & Treasury en boekhouders, vooral als ze meerdere talen praten en goed communiceren. Dit terzijde, 78% van de Belgische CFO's ondervindt moeilijkheden bij het vinden van gekwalificeerde financiële professionals en 79% is bezorgd dat ze hun financiële topperformers en hun beste boekhouders binnen de 12 maanden aan de concurrentie zullen verliezen. Bron: Robert Walters, Robert Half
 • Tijd is geld! Tijd is geld!

  Tijd is geld!

Tijd is geld!

Tijd kunnen we winnen, nemen en besparen, maar tijd kunnen we zeker niet verspillen. Met andere woorden: tijd wordt net als geld beheerd. Hoe? Ontdek het hieronder. De tijd die we aan werk besteden is, net als geld, niet oneindig rekbaar. Ook als we oplossingen kunnen bedenken om er meer te hebben door bijvoorbeeld minder te slapen. Maar op den duur zal het u ook veel gaan kosten. Ontdek hieronder de vier grote principes om tijd, net als geld, op een professionele wijze te beheren. > Stel een tijdbudget op. Houd rekening met het aantal uren dat u per dag buiten uw werk wilt besteden (familie, hobby's, slapen...). Idealiter zou u geen tijd aan deze reserve mogen ontlenen om vergaderingen of zakelijke afspraken te boeken. 20 minuten hier en daar om werkmails te behandelen wordt wel toegestaan. Bovendien kan dat altijd en overal met een smartphone. > Analyseer uw werkelijke uitgaven. Probeer er rekening mee te houden in uw volgende planning indien een bepaalde vergadering telkens twee keer langer duurt dan gepland. > Kijk regelmatig uw budget na. Als u geen tijd genoeg hebt om alles te doen, dient u een aantal zakelijke taken weg te halen of ze uit te stellen. Indien u niets kunt weghalen of uitstellen, is het mogelijk om op uw privétijd te beknibbelen, op voorwaarde dat het tijdelijk is. > Vraag om hulp. Als u dan objectief gezien nog steeds niet genoeg tijd hebt, praat erover met uw manager en stel hem een andere oplossing voor: bijvoorbeeld uw prioriteiten herzien. Bron: Les Echos
 • Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’ Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

  Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

Een ervaring met de cloud is niet enkel bedoeld voor grote accounts. Allegro lanceert een facturatietool voor kmo's die eenvoudig en gratis toegankelijk is voor alle ondernemingen die minder dan 100 facturen per jaar opstellen. Allegro Invoice subito is dé facturatie instaptool om kennis te maken met de cloud. Om de cloud te leren gebruiken, is de efficiëntste leermethode wellicht om er facturen op te stellen. U kunt facturen genereren met de kleuren van uw onderneming en een database opstellen met alle nodige eigenschappen noodzakelijk voor een degelijk beheer. De tool is gemaakt met het oog op continuïteit. Zo staat hij in het systeem klaar om de evolutie en groei van de onderneming te volgen, die wanneer dan ook toegang kan krijgen tot de andere functionaliteiten van Allegro. Even uitproberen? Minder dan 100 facturen /per jaar: Gratis Meer dan 100 facturen / per jaar: €10 (excl. BTW) per maand Inclusief: gebruik, updates, backup, ondersteuning Login: https://online.allegro-software.eu Gebruikersnaam: DEMONL Paswoord: DEMONL Overtuigd?   Zodra uw account opgesteld is, zult u uw login en paswoord ontvangen en kunt u  aan de slag.