Bel ons vandaag: 0475 60 14 40|info@amsconsulting.be
 • Het einde van schoenendozen! Het einde van schoenendozen!

  Het einde van schoenendozen!

Het einde van schoenendozen!

Al uw facturen op het allerlaatste moment bijéénbrengen en ze zo snel mogelijk bij uw boekhouder afzetten om nog op tijd te zijn is een bijkomende stress die Allegro-gebruikers niet meer hoeven te verduren! Iedereen heeft ooit de paniekaanval meegemaakt op de 15de van de maand ‘s avonds of, erger, de 16de ochtends vroeg, toen we al onze paperassen naar onze boekhouder of zijn boekhoudfirma brachten in de hoop dat hij nog genoeg tijd had om ze te coderen en dus boetes te vermijden. Voor sommigen behoort dit nu tot het verleden en opnieuw dankzij de cloud. Vandaag integreert Allegro de mogelijkheid om alle boekhouddocumenten te scannen zodat ze in realtime ter beschikking staan van alle gebruikers via de cloud. Geen beperkingen in aantal, de documenten worden geüpload en zijn dan toegankelijk voor alle gebruikers om in realtime gevalideerd, verbonden en geklasseerd te worden. Allegro en de cloud zorgen voor alles, de functie is geïntegreerd en automatisch! Voor de boekhoudfirma betekent dit duidelijk minder onregelmatigheden in de productie, maar ook een veel beter overzicht van alle boekhouddocumenten en een optimale verdeling van informatie voor alle partijen. Voor de klant laat dit ook de mogelijkheid toe om codering en validering uit elkaar te halen, eventueel op intern vlak, door de stroom aan informatie in het oog te houden. Een tijdswinst, planning en gemoedsrust die goed van pas komen in deze tijden!
 • Allegro is altijd een voorloper geweest… Allegro is altijd een voorloper geweest…

  Allegro is altijd een voorloper geweest…

Allegro is altijd een voorloper geweest…

Allegro is altijd een voorloper geweest qua technologische keuzes. Deze strategie vergt meer werk op het vlak van ontwikkelingen, maar biedt vervolgens ongeëvenaarde prestaties. Een kleine terugblik is genoeg om te beseffen in welke mate de technologische keuzes die eerst door POPSY en dan door ALLEGRO genomen werden altijd succesvolle anticipaties zijn geweest. Meer dan tien jaar geleden was de ontwikkeling van POPSY Windows in C++ een grote uitdaging. Veel moeilijker te ontwikkelen, maar de software bleek bij gebruik al snel veel betere prestaties te leveren. We vergeten snel dat het initiatief om Saas-oplossingen (software as a service) te ontwikkelen, die vandaag in de wolken werken, ook meer dan tien jaar geleden bij ons genomen werd. Nog lang voor dat er van cloud computing sprake was. Maar toen het risico genomen moest worden, aarzelde Allegro niet en haalt er nu alle voordelen uit. U hoeft slechts naar de concurrentie te kijken: hoe ze pas sinds enkele maanden dergelijke oplossingen trachten te ontwikkelen door een kleine (en dure) client op de computer toe te voegen! Dan beseft u pas wat voor een voorsprong we hebben. Nu we zo goed op dreef zijn, mogen we niet stoppen. Daarom is Allegro sinds een kleine vier jaar bezig met de ontwikkeling van haar oplossing met native web tools. .Net en Java. Tools die 100% compatibel zijn met HTML5 en met alle webbrowsers werken, zowel op Mac als pc, tablets en zelfs smartphones aan de hand van een simpele login en wachtwoord. Allegro zal altijd een flinke voorsprong hebben. Zullen we over vijf jaar afspreken om de resultaten te bekijken?
 • Te veel zko’s weten niks van de cloud af… Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

  Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

Te veel zko’s weten niks van de cloud af…

Te veel zko's weten niks van de cloud af... Cloud computing is nog geen reflex voor alle zko's. Nochtans beantwoordt het de behoeften van degene die het wel gebruiken. Te veel zko's weten niks van de cloud af Twee zko's op drie (66%) weten niet wat cloud computing is, blijkt uit de barometer OpinionWay. Maar als cloud computing gedefinieerd wordt, is 16% van de onwetende zko's ineens wel geïnteresseerd. En van degene die het al gebruiken, denkt de meerderheid (66%) dat het "nuttig is om gegevens overal en altijd te kunnen raadplegen" en 63% denkt dat cloud computing "een gerichte toegang tot software biedt die we anders niet zouden kunnen aanschaffen".
 • In de schoentjes van Allegro In de schoentjes van Allegro

  In de schoentjes van Allegro

In de schoentjes van Allegro

Een beetje vroeger dan de rest kreeg Allegro reeds uitstekend nieuws van Sinterklaas: na een jaar op de markt vertegenwoordigen onze nieuwe producten reeds 10% van de totale omzet van Allegro en Popsy! Een mooi cadeautje. 2013 eindigt met een zeer positieve balans voor onze twee merken. Naast een kleine groei van het aantal klanten voor Popsy, hebben we een succesvolle versie van de bank-link weten te ontwikkelen, maar ook een splinternieuwe module "Natuurlijke Personen" waarin de 2014-regeling inzake BTW wordt geïntegreerd. Dit alles om uw leven te vereenvoudigen. Allegro heeft zich daarnaast sterk uitgebreid. Zowel qua accountants als eindklanten. Onder andere dankzij onze applicatie die het mogelijk maakt boekhouddocumenten één voor één te scannen en ze rechtstreeks op te sturen - voor de codering - naar accounting. Het is dus gedaan met mappen en andere dozen, die we nipt op tijd bij onze boekhouder brachten, voor de btw-aangifte! Nu kan de boekhouder zijn planning eindelijk rustig beheren. Dankzij Allegro worden stockbeheer, contracten en facturatie ook kinderspel! Dit kondigt allemaal een veelbelovend 2014 aan. We hopen dat het nieuwe jaar ook voor u even uitstekend en succesvol mag zijn.
 • Wat zoekt u in de cloud? Wat zoekt u in de cloud?

  Wat zoekt u in de cloud?

Wat zoekt u in de cloud?

Ondernemingen die op zoek zijn naar een cloudoplossing willen er niet per se wat opslaan... De start-up CloudScreener heeft tussen juni en september 2013 op haar website 9.576 vergelijkingen van cloudoplossingen bestudeerd van gebruikers in Frankrijk, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de V.S. en Canada. Hieruit heeft ze vier conclusies getrokken over de behoeften van ondernemingen op het vlak van cloud computing: > Contract. In 65% van de gevallen zijn de ondernemingen die een cloudoplossing zoeken niet in een langdurig contract geïnteresseerd. Slechts 25% denkt een contract van minstens een jaar af te sluiten. En van de ondernemingen die zich niet willen verbinden, zijn er een aantal bereid van mening te veranderen indien ze hun toekomstige behoeften kunnen voorzien en "van een zeer interessante korting zouden genieten". > Resources. 60% van de ondernemingen die een cloudoplossing zoekt, kan zich tevredenstellen met een zogezegd "medium package instance" (waar de RAM, het CPU en de opslag op voorhand bepaald worden). Ten opzichte van 11% die een "groot package instance" en 29% die een "klein package instance" of "extragroot package instance" nodig zou hebben (hoge CPU en RAM...). > Opslag. In 50% van de gevallen houden de ondernemingen die een cloudoplossing zoeken geen rekening met het "opslag"-criterium om een keuze te maken: ze willen hun gegevens kunnen delen. > Besturingssysteem. 75% van de ondernemingen op zoek naar een cloudoplossing gebruikt Linux, 25% gebruikt Windows.
 • Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’ Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

  Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

Allegro Invoice Subito, dé GRATIS facturatie instaptool om kennis te maken met ‘The Cloud’

Een ervaring met de cloud is niet enkel bedoeld voor grote accounts. Allegro lanceert een facturatietool voor kmo's die eenvoudig en gratis toegankelijk is voor alle ondernemingen die minder dan 100 facturen per jaar opstellen. Allegro Invoice subito is dé facturatie instaptool om kennis te maken met de cloud. Om de cloud te leren gebruiken, is de efficiëntste leermethode wellicht om er facturen op te stellen. U kunt facturen genereren met de kleuren van uw onderneming en een database opstellen met alle nodige eigenschappen noodzakelijk voor een degelijk beheer. De tool is gemaakt met het oog op continuïteit. Zo staat hij in het systeem klaar om de evolutie en groei van de onderneming te volgen, die wanneer dan ook toegang kan krijgen tot de andere functionaliteiten van Allegro.

Even uitproberen?

 • Minder dan 100 facturen /per jaar: Gratis
 • Meer dan 100 facturen / per jaar: €10 (excl. BTW) per maand
 • Inclusief: gebruik, updates, backup, ondersteuning
 • Login: https://online.allegro-software.eu
 • Gebruikersnaam: DEMONL
 • Paswoord: DEMONL

Overtuigd?

  Zodra uw account opgesteld is, zult u uw login en paswoord ontvangen en kunt u  aan de slag.  
 • In de cloud werken we veel beter samen… In de cloud werken we veel beter samen…

  In de cloud werken we veel beter samen…

In de cloud werken we veel beter samen…

Gezellig, eenvoudig, samenbrengend, verwelkomend, bruisend: de vijf kenmerken van de cloud zorgen voor een betere samenwerking tussen collega's. Bestanden en gegevens op één enkele plek verzamelen die via internet toegankelijk is met een laptop, smartphone of tablet is al op zich zeer interessant. Maar de cloud gaat verder: het laat ons ook toe met anderen aan eenzelfde dossier tegelijkertijd te werken zonder dat we allemaal op dezelfde plek hoeven zijn. De cloud stimuleert zelfs samenwerking. Hoe? Ontdek het hieronder. > Het is gezelliger. We hoeven geen eindeloze mail door te blijven sturen met steeds grotere Word-documenten als bijlage: we werken samen en communiceren in realtime via bijvoorbeeld een interne chatdienst. Dankzij de cloud kunnen we ook uiteraard een zwaar document aan een klant tonen die zich aan de andere kant van de wereld bevindt zonder zijn inbox te laten imploderen. > Het is eenvoudiger. We verliezen geen tijd met de laatste versie van het werkdocument te zoeken: de laatste versie is degene die in de cloud opgeslagen werd! > Het brengt iedereen samen. Niemand wordt van een project uitgesloten. Zelfs medewerkers die er niet aan meewerken kunnen het bekijken. En misschien een verfrissende blik erop werpen. > Het bruist van ideeën. De cloud is een plek waar bruisende ideeën gedeeld worden. Een hoop verschillende documenten en video's kunnen er gepost worden en tot fantastische ideeën leiden voor uw klanten en het bedrijf. Bron: Cloud Computing Topics
 • Allegro steekt een tandje bij, u ook! Allegro steekt een tandje bij, u ook!

  Allegro steekt een tandje bij, u ook!

Allegro steekt een tandje bij, u ook!

De lancering van de nieuwe website van Allegro geeft het begin aan van de uitrol op grote schaal van ons softwarepakket gericht op de cloud. U wist het al: Allegro sluit zich aan op de evolutie van cloud computing. Vanaf eender welke pc, Mac en tablet die met het internet verbonden is, kunt u over uw boekhoud- en beheerapplicaties, alsook al hun functionaliteiten, beschikken. Een kleine revolutie is aan de gang en we nemen er deel aan! Twee jaar lang hebben updates elkaar opgevolgd en hebben we meer dan 200 gebruikers weten te overtuigen ons te vertrouwen. De positieve feedback die we van hen ontvingen ging onze verwachtingen te boven. Vandaag zal ons conversieprogramma van Popsy naar Allegro ons toelaten een zeer groot aantal klanten te laten genieten van het geweldige gemak dat een cloud-werkomgeving aanbiedt. Dankzij onze nieuwe website kunt u alle voordelen van de cloud ontdekken en de formule kiezen voor het boekhoud- en beheerprogramma dat het beste bij uw behoeften past: Allegro Limited, Allegro Basic en Allegro Advanced staan klaar om u in de wolken te verwelkomen! Nieuwe website: Allegro.be
 • Nieuwe Bank Link-upgrade voor onze boekhoudsoftware Nieuwe Bank Link-upgrade voor onze boekhoudsoftware

  Nieuwe Bank Link-upgrade voor onze boekhoudsoftware

Nieuwe Bank Link-upgrade voor onze boekhoudsoftware

De reeks Popsy-producten, waaronder specifiek onze boekhoudsoftware, geniet als eerste van de nieuwe Bank Link-versie die ook in het Allegro-gamma geïmplementeerd wordt. Deze volledige herziening kan in twee woorden beschreven worden: gebruiksvriendelijk en tijdbesparend. De ontwikkeling van het Allegro-gamma in de Cloud betekent niet dat de Popsy-producten niet meer evolueren. Analysedossiers zijn namelijk dezelfde voor de twee productengamma’s van POPSY en ALLEGRO. Het POPSY-gamma is trouwens de eerste die van de upgrade van onze modules zal genieten. Dat is het geval van de bankverbinding waarvan de functionaliteiten helemaal herzien werden zodat de module nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker zou zijn wanneer CODA 1- en CODA 2-bestanden behandeld worden. Een serieuze tijdwinst voor boekhoudprofessionals. Met deze nieuwe versie worden niet-geïdentificeerde transfers ook gemakkelijker gecontroleerd. Bankoverschrijvingen worden voortaan nog sneller via POPSY gestuurd. Ten slotte worden SEPA-bestanden nu volledig behandeld, inclusief nieuwe domicilieringsmandaten. Qua controles moeten we toch even de nadruk leggen op de Excel Add-In van Popsy. Deze module wordt aan Excel toegevoegd en zorgt voor een dynamische verbinding met boekhoudcijfers. Deze optie is niet zeer bekend, maar het vult een Excel-document aan om buiten de boekhouding tools te creëren. De perfecte gelegenheid om vanaf de boekhouding zelf eens en voor altijd tabellen op te stellen met ratio’s en controles die volledig op maat gemaakt worden en in realtime in functie van de cijfers aangepast worden. Dankzij functie genieten beheerscontroleur en accountants tevens van een direct en constant overzicht. Laten we niet vergeten dat alle specifieke modules ook direct activeerbaar zijn vanaf het Popsy-product en dat onze diensten altijd te uwer beschikking staan om vragen te beantwoorden.
 • Allegro Business Suite: een nieuwe kijk op een boekhoudpakket Allegro Business Suite: een nieuwe kijk op een boekhoudpakket

  Allegro Business Suite: een nieuwe kijk op een boekhoudpakket

Allegro Business Suite: een nieuwe kijk op een boekhoudpakket

Verlies geen minuut meer. Met Allegro is een internetverbinding genoeg om uw boekhouding, inventaris en facturering te beheren, welk toestel u ook gebruikt. U hoeft geen applicatie te downloaden. Noch iets te updaten. Allegro zorgt voor de boekhouding van uw onderneming, in België en elders. De modernste technologieën werden gebruikt om deze 100% web en 100% mobiele oplossing te ontwerpen. Allegro is gebaseerd op Popsy, een boekhoudapplicatie die reeds sinds 20 jaar met Belgische kmo’s werkt. Twee jaar werk waren nodig om Popsy van de computer te halen en er een echte universele webapplicatie van te maken. Het principe? U werkt waar en wanneer u wilt. U hoeft zich enkel op de website te identificeren en u kunt aan het werk gaan. U kunt bovendien het verschil niet zien tussen een klassieke desktop-applicatie en Allegro, die u via een webbrowser gebruikt vanaf welke computer, smartphone, netbook of tablet dan ook. Binnen uw bedrijf kunt u een al dan niet beperkte toegang aan sommige medewerkers geven. Uw boekhouder kan zelfs een oog op uw boekhouding houden zonder dat hij zich hoeft te verplaatsen en zonder dat u bestanden in een bepaald bestandsformaat hoeft op te sturen. Hoeveel kost het? U bent op de functies geabonneerd die voor u nuttig zijn door een maandelijkse bijdrage te betalen. Het bedrag varieert in functie van uw behoeften (algemene boekhouding, wettelijke rapporten, bank module met SEPA-normen, factureringsysteem, gescheiden boekhouding voor meerdere bedrijven, enz.). Er bestaat reeds een oplossing voor uw bedrijf tegen 25 euro per maand. De support wordt helemaal online aangeboden en uw gegevens worden constant beveiligd (via een back-up).