Bel ons vandaag: 0475 60 14 40|info@amsconsulting.be
  • In de schoentjes van Allegro In de schoentjes van Allegro

    In de schoentjes van Allegro

In de schoentjes van Allegro

Een beetje vroeger dan de rest kreeg Allegro reeds uitstekend nieuws van Sinterklaas: na een jaar op de markt vertegenwoordigen onze nieuwe producten reeds 10% van de totale omzet van Allegro en Popsy! Een mooi cadeautje. 2013 eindigt met een zeer positieve balans voor onze twee merken. Naast een kleine groei van het aantal klanten voor Popsy, hebben we een succesvolle versie van de bank-link weten te ontwikkelen, maar ook een splinternieuwe module "Natuurlijke Personen" waarin de 2014-regeling inzake BTW wordt geïntegreerd. Dit alles om uw leven te vereenvoudigen. Allegro heeft zich daarnaast sterk uitgebreid. Zowel qua accountants als eindklanten. Onder andere dankzij onze applicatie die het mogelijk maakt boekhouddocumenten één voor één te scannen en ze rechtstreeks op te sturen - voor de codering - naar accounting. Het is dus gedaan met mappen en andere dozen, die we nipt op tijd bij onze boekhouder brachten, voor de btw-aangifte! Nu kan de boekhouder zijn planning eindelijk rustig beheren. Dankzij Allegro worden stockbeheer, contracten en facturatie ook kinderspel! Dit kondigt allemaal een veelbelovend 2014 aan. We hopen dat het nieuwe jaar ook voor u even uitstekend en succesvol mag zijn.
  • Overgangsperiode btw wordt verlengd Overgangsperiode btw wordt verlengd

    Overgangsperiode btw wordt verlengd

Overgangsperiode btw wordt verlengd

De minister van Financiën heeft besloten de overgangsperiode met betrekking tot voorschotten en btw tot minstens eind 2014 te verlengen. Softwarebedrijven, waaronder Allegro, blijven een oplossing zoeken in samenwerking met de administratie. Overeenkomsten tussen de grote ontwikkelingsbedrijven van boekhoudsoftware, boekhouders en de btw-administratie werden uitgesteld. Alles leek in orde te zijn en had kunnen werken aan de hand van facturen met de btw-datum. Zo vermeden we alle heisa met aanvragen tot btw-betalingen. Maar sommige lobby’s uit bepaalde sectoren zijn erin geslaagd dit vereenvoudigende project te laten vervallen. De overgangsperiode blijft een zeer ingewikkelde situatie voor ontwikkelingsbedrijven. Ze kunnen namelijk bedrijven geen tijdelijke oplossingen aanbieden sinds dit veel meer werk op administratief vlak tot gevolg zou hebben, wat het ministerie juist tracht te vermijden door deze vereenvoudiging te introduceren. Allegro en de voornaamste softwarebedrijven blijven dus doorwerken met de administratie en boekhouders om een oplossing te bereiken die de Europese richtlijnen naleeft en de hele procedure vergemakkelijkt.
Door |september 14th, 2013|BTW|0 Reacties
  • Financiën controleert boekhoudsoftware Financiën controleert boekhoudsoftware

    Financiën controleert boekhoudsoftware

Financiën controleert boekhoudsoftware

Artikel De Standaard 18/07/2013 Financiën voert een onderzoek naar frauduleuze commando’s in boekhoudsoftware om belastingen te ontduiken. Inspecteurs van de overheidsdienst Financiën zijn bezig met een controle van de boekhoudsoftware van honderden bedrijven en zelfstandigen. Ze concentreren zich op alle voorgeprogrammeerde mogelijkheden om belastingen te ontduiken. Of er tijdens de controles ook effectief fraudegevallen zijn vastgesteld, is niet bekend. De dienst Financiën weigert te reageren op individuele dossiers. De controles zijn al langer aan de gang, bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A). ‘Het is een bekend probleem. We leiden nu zelfs inspecteurs speciaal op om de boekhoudsoftware te controleren.’ Het boekhoudprogramma DBFACT loopt daarbij erg in de kijker, meldt het VTM Nieuws. De software bevat een geheim commando om de kassa-inkomsten virtueel te verwijderen. Daardoor verdwijnen die uit de boekhouding en moeten er geen belastingen op betaald worden. Een anonieme ex-medewerker van de fabrikant bracht het bestaan ervan naar buiten. Volgens maker Sage TML raken de beschuldigingen kant noch wal. Het commando bestaat wel degelijk, maar mag in principe niet gebruikt worden. ‘Als de gebruikers ervoor kiezen om de gegevens aan te passen zodat zij zich schuldig maken aan actieve fraude, dan wil Sage TML zich daar uitdrukkelijk van distantiëren.’ Het bedrijf vreest het slachtoffer te zijn van een wraakzuchtige ex-werknemer die Financiën mobiliseerde. Er werden ook diverse dreigmails ontvangen.
Door |juli 18th, 2013|BTW|0 Reacties